Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.

1900? Sportman


foto: met dank aan Peter de Bruijn e.a.Aantal keren bekeken: 4287

Elftalfoto van de Leidse voetbalvereniging De Sportman met hun kleedhok op de achtergrond, ongedateerd.


1 reactie gevonden.

Paul Latour schreef op 16-01-2024 17:06
L.S. Ik heb een vraag. Ik ben geïnteresseerd in de loopbaan van David Wijnveldt. Ik lees op uw website dat hij in 1899 voor Ajax speelde. Maar hij was toen pas 8 jaar. Klopt uw bericht niet of heb ik fout informatie over zijn geboortedatum?

1900

Een absoluut hoogtepunt in de voetbalgeschiedenis van Ajax. De finale van de nationale bekerstrijd wordt bereikt. De eindstrijd tegen Velocitas uit Breda, gespeeld op het terrein van Sparta te Rotterdam, eindigt echter in een desillusie: 1-3 verlies.

Een ander hoogtepunt: dit jaar komen 2 spelers van Ajax, Cramer en De Stoppelaar, uit voor het Nederlands elftal (zie foto).