Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.

1926, ASC 1


foto: website Wim Hoogerdijk / collectie Loek de GrootAantal keren bekeken: 2614

Staand vlnr: Ad van Welsenes, Hr. van der Dussen (grensrechter), Jopie Brouwer, Jacques Stephanus, Piet Roem, Gé de Ruijter, Henk Vreeken, Hans de Bruijn, Jaap van der Mark; Zittned vlnr: Henk Wamsteker, Aat Blom, Ro Josson.

Het is 1926, ASC speelt op het hoogste landelijk niveau: de eerste klasse van de KNVB. Het elftal poseert voor de ASC-tribune voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feijenoord.


5 reacties gevonden.

Emiel Sluyterman schreef op 15-06-2020 16:30
De legendarische wedstrijd ASC -Feyenoord,uitslag 3-1, waardoor Sparta ipv Feyenoord kampioen werd, is gespeeld op 22 februari 1925. De foto komt dus zeker niet uit 1926. Ook is het niet het elftal dat tegen Feyenoord speelde. De foto komt uit het seizoen 1922 - 23, toen ASC kampioen werd van de 2e klasse. Op de foto zien we v.l.n.r. staand: Aad van Welzenes, dhr Dorssen (grensrechter), Jopie Brouwer, Jacques Stephanus, Piet Roem, Gé de Ruyter, Henk Vreeken sr, Hans de Bruyn, Jaap van der Mark en zittend v.l.n.r. Henk Wamsteker, Aat Blom en Ro Josson. Op welke datum en ter gelegenheid van welke wedstrijd de (kampioens?)foto is gemaakt, is niet bekend, maar zeker is dat ASC voor een volgepakte tribune speelde!
Gé Schoonwater schreef op 14-06-2010 21:36
Staand: vlnr 5.Piet Roem,7 Henk Vreeken sr PS.Hans .Wij zaten niet op de tribune,maar in het hokje om tribune kaartjes te verkopen
Evert Brouwer schreef op 14-06-2010 21:36
Staand, derde van links: Johan 'Jopie' Brouwer
Hans Schiphorst schreef op 14-06-2010 21:35
De spelers herken ik niet zo, maar op de tribune zitten Joop de Vries ( met hoed ), Cees Metselaar., Gé Schoonwater en Flip Kuivenhoven
Jan schreef op 14-06-2010 21:35
De eerste zittend is onze international Henk Wamsteker. Staat ergens anders ook op de site.

1926

ASC en Ajax handhaven zich op het hoogste niveau. De voetballers moeten er daartoe opnieuw een fikse sprint uitpersen. De gemeente Leiden verzorgt een dieptepuntje. De ’Ajax-laan’ wordt door de Leidse gemeenteraad, zonder enig gevoel voor historie, omgedoopt in Nachtegaallaan. Voorzitter Freek Wempe maakt duidelijk hoe de gevoelens binnen ASC zijn: ’Met leedwezen nemen wij, leden van ASC, van deze naamsverandering kennis. Hoe tallooze malen keken wij niet met gerechtvaardigen trots naar het naambord aan den ingang van het laantje; het was immers onze Ajax-laan! (...) Wederom heeft de overheid jegens de voetbalsport en dan speciaal tegenover onze vereeniging zich buitengewoon onvriendelijk betoond. Doch welke verdere maatregelen zij in ons nadeel eventueel zal treffen, nooit zal zij ons de herinnering aan het roemrijk verleden van onze beide voorvaderen, Ajax en Sportman, kunnen ontnemen, ook niet door het uitwisschen van historische namen. Deze herinnering toch is en blijft voor eeuwig ons heilig bezit!’.