Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.

1946, ASC


foto: Nieuwsweek, zondag 2 augustus 1992Aantal keren bekeken: 1959

Een foto `Uit de oude doos` in een huis-aan-huis krant uit 1992. Het onderschrift vertelt het verhaal... en ook aan de rechterkant op deze pagina meer details over deze wedstrijd.

We hebben weer een heerlijke `gouwe ouwe`. Op het NBLO-terrein aan de Zoeterwoudse Singel was in 1946 veel publiek aanwezig om de Leidse voetbaltopper ASC-LFC te aanschouwen. Het was de beruchte beslissingswedstrijd (de derde) voor de promotie. LFC won met 1-0. Op de foto het verliezende ASC.
Kent u ze nog? Aad Woltering, Lau van Berge Henegouwen, Wil Freijsen, Leen Valk, Jan de La Bije, Jan `t Hart, Wil de Roo, Piet van Nierop, Jan de Troye, Piet Mooten, Huug Kok, Joop van Duyn, Gerard Rol en Joop Fonteyne.


4 reacties gevonden.

Lucien schreef op 17-05-2012 00:55
Nog wat leuke Wiki-feiten over Jan de Troye: Samen met Ad van Emmenes versloeg hij regelmatig voetbalwedstrijden, zoals de 1-2 overwinning van het Nederlands Elftal op wereldkampioen West-Duitsland in 1956. In 1961 was hij de commentator toen Henk van der Grift wereldkampioen schaatsen werd. En hij was zelf jeugdschermkampioen van Nederland.
Lucien schreef op 17-05-2012 00:47
Op deze foto staat de in 2006 overleden Jan de Troye. Hij was lange tijd een drijvende kracht binnen ASC. Landelijke bekendheid kreeg hij als VARA radioverslaggever ten tijde van de watersnoodramp in 1953.
Lucien schreef op 06-05-2012 19:31
herstel: bij 1946 kijken!
Lucien schreef op 12-04-2012 17:28
Van deze foto is een beter exemplaar beschikbaar. Die komt er binnenkort bij te staan (even bij 1942 kijken).

1946

’De rust in onze goede oude stad is teruggekeerd en duizenden aanhangers, supporters en spelers uit beide kampen, konden voor het eerst sinds weken hun door koortsspanning vermoeid hoofd, weer rustig neerleggen, vrouwen en verloofden niet uitgesloten! Maar liefst drie wedstrijden waren nodig om de uiteindelijke Kampioen aan te wijzen en natuurlijk was het voor ons ASC-ers een teleurstelling dat uiteindelijk onze aloude tegenstander LFC met de eer ging strijken, dank zij een doelpunt hetwelk niet toegekend had mogen worden! Wij voor ons zijn de vaste overtuiging toegedaan dat de overigens zeer goed leidende scheidsrechter Roosdorp de begane overtreding niet heeft geconstateerd, hetgeen voor ons jammer is. Enfin, gedane zaken nemen geen keer en het had ook omgekeerd kunnen zijn! Ook van deze plaats feliciteren wij LFC en wij menen het eerlijk wanneer wij hun veel succes toeroepen in de promotiewedstrijden; een nieuwe tweede klasser is heus voor Leiden geen overdadige weelde, wie het ook zij!’
De druiven zijn zuur, maar Rood-Zwart blijft heer in het voetbalverkeer. ASC is dit seizoen met LFC bovenaan in de derde klasse geëindigd. Beslissingswedstrijden zijn noodzakelijk om de kampioen te kunnen aanwijzen. De derde blijkt pas beslissend. Voor zo’n zesduizend toeschouwers wint LFC met 1-0. Dat er een luchtje aan die winnende treffer kleeft, is duidelijk.
Ajax wordt wel kampioen (van 2B) en promoveert naar de tweede klasse A. Ook ’tourt’ Ajax dit jaar naar en door Engeland. Desondanks kan niet echt van een bloeiende cricket-afdeling worden gesproken: ’Hoeveel leden weten eigenlijk dat onze Vereniging in 1892 als cricketclub is opgericht? En is het dan niet droevig dat het tegenwoordige ASC met z’n 300 leden met moeite één cricketelftal kan vormen, terwijl er dit jaar niet eens voldoende liefhebbers zijn om een juniorenelftal samen te stellen?’