Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.

19?? (voor 1955)


Aantal keren bekeken: 5975

Eenzame ASC-spits in uitstekende scoringspositie, vermoedelijk Rudy Brard.


6 reacties gevonden.

Lucien schreef op 24-01-2011 00:39
Euh Klaas, als jij toen 7 jaar was, en je bent nu... kun je mij dan verklappen welk jaar dit ongeveer geweest moet zijn :)
Lucien schreef op 24-01-2011 00:23
Beste Bert, je plakboek heeft mij inmiddels via een omweg bereikt. Ik ga er binnenkort mee aan de slag!
Lucien schreef op 24-01-2011 00:22
Hoi Klaas, dank voor het mooie verhaal! Dit soort anekdotes zijn precies de reden waarom het zo leuk is om deze site te maken...
Klaas van Welzen schreef op 24-01-2011 00:17
Beste Lucien, Voor zo ver ik mij kan herinneren moet dit inderdaad Rudy Brard zijn.(Patty Brard wellicht familie ?) Een indische jongen in mijn beleving. Ik kan mij vaag herinneren dat hij in ASC 1 speelde . Ik moet toen 7 jaar geweest zijn toen ik deze held heb zien scoren .De tijd van Bram, Joop Spoor,Jo Bekkering, Flip Lasander, Jan Raaphorst enz enz Grappig is dat ik Bert Spiering ook gekend heb samen met zijn broer Wim die ook in ASC speelde. Bert en ook Wim hebben nog opgepast op mijn broer en mij. Kennelijk konden wij het niet alleen af in die tijd. De gebroeders Spiering woonde op de Wijttenbachweg in Oegstgeest en wij mochten dan de piano molesteren van mevr. Spiering. vr groet Klaas van Welzen
Bert Spiering schreef op 27-10-2010 15:44
Ik vermoed dat de eenzame spits Rudy Brard is, dezelfde als op de toegestuurde foto van ASC-1 van het kampioenselftal 1956/57, die ik onlangs heb toegezonden (plakboek). Deze foto is van voor 1955.
Lucien schreef op 15-06-2010 12:09
Heeft iemand enig idee wanneer dit was? En wie is deze eenzame ASC-spits?

1950

Een wisselbeker voor ASC. Henk Vreeken, zowel bij ASC als bij Ajax lange tijd tot de steunpilaren behorend, krijgt de ’Cramer McLean’ wisselbeker toegekend. De prestatie van Vreeken - hij speelt in totaal 111 wedstrijden voor het eerste van Ajax - mag er dan ook zeker zijn: 155 runs (21x4; 4x6) tegen HBS 3.
Overigens, toch een historisch jaar: ASC speelt de eerste lichtwedstrijd in haar bestaan. De ontvangende ’lichtgevende’ club is LFC. ASC wint met 4-2.