Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.

1997/1998, ASC D4


foto: ASC archiefAantal keren bekeken: 14520

Zittend vlnr: Theo Schoonhagen (leider), Hidde Verkooyen, Freek Berendsen, Robert van Leeuwen, Jordan Schoonhagen, Luc Rijsdijk, Freek Segers (leider).
Staand vlnr: ??, Robin van Beem, Pal van Ogterop, Dexter Hauwert, Victor Segers, Duco Langerak.


3 reacties gevonden.

Lucien schreef op 10-05-2012 13:51
We missen nog 1 naam op deze foto. Verder is alles inmiddels weer bekend. Wie-o-wie weet wie er links op de foto staat?
Lucien schreef op 07-12-2011 09:15
Deze foto heeft inmiddels al meer dan 500 kijkers gehad. Zit toch vast wel iemand tussen die kan vertellen welk seizoen dit was?
Anoniem schreef op 14-06-2010 22:19
Zittend vlnr: Theo Schoonhagen (leider), Hidde ....., Freek Berendsen, Robert van Leeuwen, Jordan Schoonhagen, Luc Rijsdijk, Freek Segers (leider). Staand vlnr: ?, Robin van Beem, Pal van Ogterop, Dexter ...., Victor Segers, Duco Langerak

1990

Geen grandioos jaar, wel een sterke laatste periode. Als periodekampioen tracht ASC vergeefs de terugkeer naar de vierde klasse te bewerkstelligen.
Ajax mag door een herindeling toch in 2A-I uitkomen en slaagt erin de voorlaatste plaats te bemachtigen. Degradatie wordt vermeden door VVV 2 in de laatste wedstrijd van het seizoen te kloppen. En hoe. Ajax scoort 208 voor 4, VVV komt niet verder dan 84. Leendert Herkemij doet op lager niveau van zich spreken: 109 runs tegen Qui Vive 2. De veteranen worden kampioen en Jaap Jacobs neemt de hamer over van Kuijers, die door de vereniging een andere aangeboden kreeg.

Uit ’90 jaar Ajax 1900-1990’ (echt kloppen doet het allemaal niet, maar het is toch leuk te weten dat er ook in Amsterdam nog wel eens aan Ajax wordt gedacht):
’Wie sportbladen uit de eerste jaren van onze eeuw opslaat, dient op te passen. Waar van Ajax wordt gesproken, wordt in negenennegentig van de honderd gevallen het Leidse Ajax bedoeld, dat in 1899 in de eerste klasse debuteerde en zich daarin wist te handhaven tot 1910. Dit rood-zwarte Ajax hoorde in die jaren tot de sub-top en leverde eenmaal een speler aan het Nederlands elftal: Iwan Dozy, die vanaf 1907 viermaal in oranje speelde. Na de degradatie was het snel gedaan met dit Ajax, dat tenslotte met Sportman fuseerde en als ASC door het leven ging, maar al spoedig achter de horizon verdween. In de gloriejaren van Ajax Leiden werd ons Ajax aangeduid met Ajax (A)’.