Foto`sHeeft u ook nog oude teamfotos liggen van ASC? Wij zijn er zeer geinteresseerd in en willen deze graag een plek geven op onze historische site.

Fotos kunnen digitaal worden gemaild naar Lucien Geelhoed (luke@e-boys.nl). Via WeTransfer, Dropbox of andere transfersystemen de bestanden doorgeven is ook mogelijk. Stuur de invite daarvoor naar het e-mailadres luke@e-boys.nl.

Uiteraard willen we de fotos ook eventueel zelf scannen. In dat geval vragen wij u uw fotos kort aan ons in bruikleen te geven. Mail Lucien Geelhoed op luke@e-boys voor het maken van een afspraak om de materialen uit te wisselen. Uiteraard gaan wij met de grootst mogelijk zorg om met uw fotos en retourneren wij deze steeds op korte termijn.

Wij krijgen ook regelmatig het verzoek de fotos als schenking in ontvangst te nemen. Maak dit bij aanlevering graag expliciet duidelijk. In die gevallen brengen wij het originele materiaal onder bij het Gemeente Archief Leiden, waar het officiële archief van ASC is ondergebracht.


1950

Een wisselbeker voor ASC. Henk Vreeken, zowel bij ASC als bij Ajax lange tijd tot de steunpilaren behorend, krijgt de ’Cramer McLean’ wisselbeker toegekend. De prestatie van Vreeken - hij speelt in totaal 111 wedstrijden voor het eerste van Ajax - mag er dan ook zeker zijn: 155 runs (21x4; 4x6) tegen HBS 3.
Overigens, toch een historisch jaar: ASC speelt de eerste lichtwedstrijd in haar bestaan. De ontvangende ’lichtgevende’ club is LFC. ASC wint met 4-2.